Dia de les Biblioteques – 24 d’octubre

Logo Dia de les biblioteques
Cartell Dia BBEE 2023

Celebració del Dia de les Biblioteques, el 24 d’octubre

Des de l’any 2019 s’incorpora el lema ‘Aptes per a tots els públics’, que és present en totes activitats que es posen en marxa. A més, la celebració del Dia de les Biblioteques té un fil conductor diferent cada any.

El lema d’enguany, 2023, “Teixint comunitats” pretén destacar el paper fonamental que tenen les biblioteques en la construcció de llaços forts dins de les nostres comunitats. Aquestes institucions són centres de connexió i aprenentatge, on les històries, les experiències i els coneixements són els fils que uneixen els ciutadans.

Una biblioteca és molt més que un edifici ple de llibres: són cors palpitants dins de les nostres comunitats, són espais de trobada i diàleg.

El Dia de les Biblioteques posa en valor el treball que realitzen totes les biblioteques, de totes les tipologies (públiques, escolars, universitàries, especialitzades i nacionals/regionals), per connectar usuaris, crear xarxes de suport i col·laboració, fomentar la participació i el diàleg ciutadà, fer accessible la cultura i el coneixement a tota la població, independentment de la seva edat, gènere, raça o lloc de residència.

Imaginam les biblioteques com uns telers on es teixeixen relacions i coneixements, on es nua el sentit de pertinença. “Teixint comunitats” emfatitza aquesta important funció social de les biblioteques.

Donen forma a la nostra comprensió col·lectiva, faciliten l’intercanvi d’idees diferents i proporcionen un espai segur per al creixement personal i col·lectiu. Cada visita, cada lectura, cada conversa aporta el seu fil únic a aquest teixit comunitari.

A través d’aquests intercanvis i connexions, les nostres diferències i similituds s’uneixen, mostrant la diversitat i la riquesa de les nostres comunitats.

L’acte principal tindrà lloc el proper dia 24 d’octubre a la Biblioteca Regional de Múrcia/Biblioteca Pública de l’Estat a Múrcia i es retransmetrà en directe a través del canal de YouTube del Ministeri de Cultura i Esport i que properament també estarà disponible des d’Emissió a directe Dia de les Biblioteques.

Els recursos que estan a la vostra disposició són:

  • Disseny d’un cartell commemoratiu a càrrec de la il·lustradora Nuria Riaza. 
  • Elaboració d´un vídeo commemoratiu, en línia amb el lema d´aquest any, que es publicarà al llarg del mes d´octubre.
  • Microlloc del Dia de les Biblioteques: Presentació del Dia de les Biblioteques 2023
  • Pel que fa a les Xarxes Socials, els hashtags que farem servir seran: #DíaDeLasBibliotecas, #DiaDeLesBiblioteques #TeixintComunitats


 Portal web amb tota la informació: Presentació del Dia de les Biblioteques 2023 | Ministeri de Cultura i Esport 

Notícia publicada sobre aquesta efemèride

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>