Dia de les Escriptores 2024

La Biblioteca Nacional d’Espanya (*BNE) celebra, per novè any consecutiu, el Dia de les Escriptores avui dilluns 14 d’octubre. Aquesta iniciativa, impulsada per la BNE en col·laboració amb l’Associació “Clàssiques i Modernes. Associació per a la igualtat de dones i homes en la Cultura” i la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE), té com a objectiu principal reivindicar la labor i el llegat de les escriptores al llarg de la història.

En aquesta edició, la comissària és l’escriptora Ana Iris Simón, qui ha triat el tema “La perifèria de la perifèria: dones que van mirar al món rural”. A partir d’aquest enfocament, ha seleccionat fragments d’obres d’autores clau per a comprendre la nostra història contemporània, els quals seran llegits en la seu de la BNE el 14 d’octubre a les 18.30 h.

Com en anys anteriors, des de la Secretaria Permanent del Consell de Cooperació Bibliotecària (CCB) ens animem a sumar-nos a aquesta celebració. La proposta és que organitzeu activitats aquest mateix dia, i reteu homenatge a les escriptores i la seva contribució a la literatura.

Les biblioteques interessades a participar poden posar-se en contacte a través del correu diaescritoras@bne.es, on se’ls sol·licitarà completar un formulari amb informació sobre les activitats programades, amb la finalitat d’incloure-les en la pàgina web de la BNE.

Per a les activitats, poden optar per llegir els textos seleccionats per Ana Iris Simón, disponibles per a descàrrega en la següent pàgina de la BNE: https://www.bne.es/es/agenda/celebracion-dia-escritoras-bne-periferia-periferia-mujeres-miraron-mundo-rural. També tenen l’opció d’organitzar altres activitats que promoguin el reconeixement i la difusió de la literatura escrita per dones.

EL CCB ha publicat la notícia a https://www.ccbiblio.es/dia-de-las-escritoras-2024-mirando-a-las-bibliotecarias-rurales/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>